UČITAVANJE

Type to search

Čajetina

Usvojen rebalans budžeta opštine Čajetina

16.11.2023.
Deli

Odbornici Skupštine opštine Čajetina su na 39. skupštinskoj sednici prihvatili izveštaj o realizaciji budžeta u prvih devet meseci i isto tako su usvojili prvi rebalans budžeta za 2023. godinu, kojim je izvršeno neznatno smanjenje budžeta za nekih dva odsto u odnosu na prvobitno planirani budžet. U ovom momentu realizacija budžeta je na nivou od 63 odsto, ali osim sredstava koja se realizuju budžetom imamo dosta investicija koje se realizuju finansiranjem investitora kada je u pitanju infrastruktura. Ove godine je oko milijardu i 300 miliona dinara realizovano na taj način, tako da je uzevši i ovo u obzir realizacija budžeta u iznosu od 3,5 milijardi dinara, izjavio je predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić.
U ovom rebalansu budžeta smo izvršili samo prekompoziciju između određenih pozicija u budžetu, nastavio je Đurić, i očekujem da će se on do kraja godine realizovati u stopostotnom iznosu. Očekujemo određene prihode od otuđenja građevinskog zemljišta, kao i prihode od naknade za uređenje građevinskog zemljišta, jer je izdato na desetine građevinskih dozvola u prethodnom periodu i mi te uplate očekujemo do kraja novembra ili početkom decembra. Odbornici lokalne skupštine izabrali upravni i nadzorni odbor Kulturnog centra, jer je samim rebalansom budžeta konačno završena pravna regulativa kada je u pitanju novi Kulturni centar Zlatibor iz Čajetine. Praktično od 1. decembra će u punom kapacitetu početi da rade Kulturni centar Zlatibor iz Čajetine i Turističko rekreativni kompleks na Zlatiboru, sa svojim podeljenim nadležnostima u oblasti kulture odnosno sporta.
Čajetinski odbornici su doneli i nekoliko odluka u vezi sa uređenjem građevinskog zemljišta sredstvima investitora, kao i otuđenja nakon sprovedenog javnog konkursa i nekoliko dokupa građevinskog zemljišta radi ispravki granica parcela. Usvojene su i izmene planova rada Javnog preduzeća Gold gondola i JKP Vodovod iz Čajetine.
Usvojili smo i odluku da JP Zoohigijena izvrši osnivanje veterinarske stanice, odnosno veterinarske ambulante, Zoohigijena d.o.o., jer prema zakonu javno preduzeće ne može da ima registrovanu veterinarsku stanicu. Nakon osnivanja tog d.o.o., koje će biti u sklopu JP Zoohigijena, moći ćemo da nastavimo sa tim aktivnostima. Već smo nabavili kontejnere u kojima će se to obavljati, nabavljena je oprema i nakon regulisanja pravne regulative veterinarska ambulanta će krenuti sa radom“ zaključio je Đurić.

 

izvor: cajetina.org.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *