UČITAVANJE

Type to search

Užice

Dragica Đoković već 30 godina nalazi se u svetu cveća i biljaka

22.12.2021.
Deli

Već 30 godina Dragica Đoković nalazi se u svetu cveća i biljaka a 2000.godine ispunila je životnu želju i otvorila svoju cvećaru,sada već svim Užičanima dobro poznatu po imenu „Vivaldi“.

Pre 4 godine grad Užice ulepšala je kućica iz bajke, pored koje retko ko može da prođe a da u nju ne svrati i ne pogleda šta sve ona nudi. Prepuna cveća kako unutra tako i spolja,preko puta nje nalazi se predivni mural a sada za novogodišnje praznike posebna je atrakcija.

Uvek kada sam maštala da imam svoju cvećaru, ona bi izgledala baš ovako kako sad izgleda kao u praku, kućica od drveta, da izgleda baš bajkovito, neobično, da se dopada ljudima, da tu stvori pozitivnu energiju, što je i stvarno tako jer ljudi prolaze ovuda nasmejani i baš se svi dobro osećaju, kaže Dragica Đoković vlasnica cvećare Vivaldi

Vaspitačice redovno dovode svoje mališane u ovu cvećaru jer neki od njih veruju da je ovo kućica Ivice i Marica a neki misle da tu živi Snežana i sedam patuljaka,u svakom pogledu ova kućica je divan doživljaj i pravo mesto za ljubitelje cveća ali ne samo za dečicu već za sve generacije.

Posebno mi se sviđa kod mladića što znaju da poklone devojkama  cvet bez povoda, ne čekaju ni rođendan ni 8. mart, nego zaista žele da iznenade svoju devojku i poklone cvet. Mladi roditelji dvovode svoju decu gde njihovi dečaci kupe drugracici cvet kada idu na rođendan.

Dragica je rado dala savet svim ljubiteljima cveća i rekla u čemu se to najviše greši kod gajenja biljaka.

Najčešće se greši kada se presađuje cveće. Pravilo je da se cveće postupno presađuje ako je manja saksija, obično se okrene saksija da bi koren izašao iz saksije samo za prst već saksiju od prethodne jer ako se cveće posadi u mnogo veliku saksiju onda počne da raste koren i onda se pitaju zašto neće da raste. 

 

Projekat “Uspešne žene” sufinansiran je od strane Grada Užica.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *