UČITAVANJE

Type to search

Užice

UŽICE: Predsednici seoskih mesnih zajednica upoznati sa projektom “Upravljanje kabastim otpadom”

22.12.2021.
Deli

Na sastanku sa predsednicima seoskih mesnih zajednica u vezi sa projektom Upravljanje kabastim otpadom podeljene su neophodne servisne informacije koje će se ticati ovog projekta i samog rada na terenu. Ustanovljene su lokacije gde će biti postavljeni kontejneri, kao i dani postavljanja kontejnera i  odvoženja otpada od strane JKP “Bioktoš”

Pokušaćemo da kabasti otpad izvučemo iz sela na jedan organizovan, racionalan i ekonomski isplativ način. Probaćemo da proredimo odlaske komunalnog preduzeća u sela a da onda kada budu odlazili da bude efektivnije, kvalitetnije, da se dovuku što veće količine čistijeg otpada koji će se kasnije bolje iskoristiti. Kao što smo od samog starta govorili mi ćemo u seoskim mesnim zajednicama imati 4 puta godišnje terenske akcije u kojima ćemo na 7 dana postavljati kontejnere i posle 7 dana ih sklanjati. Ideja je da na taj način pokušamo da se svi disciplinujemo i kao stanovništo i kao komulano preduzeće da se kabastim otpadom bavimo tačno u određenom delu meseca da ne moramo da stalno budemo dežurni po tom pitanju zato što to oduzima dosta vremena i dosta košta a kabasti otpad sam po sebi nije isplativ, kaže Miloš Radojević, menadžer BWL projekta 

22. seoske mesne zajednice biće podeljene u 3 grupe, pa će tako u januaru početi terenski rad za seoske mesne zajednice iz prve grupe a to su Gorjani, Krvavci, Zlakusa, Nikojevići, Ravni, Drežnik, Skržuti i Ljubanje. U ostalim seo mes zajednicama projekat će početi u februaru odnosno martu u zavisnosti u koju su grupu svrstane. Kabasti otpad odvoziće se u reciklažno dvorište deponije Duboko gde će posle toga biti samleven kroz šreder a te komponente biće dalje preusmerene u dalje tokove upravljanja otpadom kako se bespotrebno ne bi zadržavale na telu deponije .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *