UČITAVANJE

Type to search

Некатегоризовано

UŽICE: Potpećka pećina otvorena za posetioce

06.04.2021.
Deli

Potpećka pećina je od 1. aprila počela sa radom, saopštili su iz Turističke organizacije Užice. Ulazak u pećinu organizovan je uz vodičku službu radnim danima od 12 do 16 časova i vikendom od 10 do 18 časova.

Po rečima direktorke Turističke organizacije Užice Danijele Đorđević Arsić, već su zabeležene prve ovogodišnje posete, a u najavi su i nove što daje povod za zadovoljstvo na samom početku sezone.

“Ove godine krenuli smo mesec i po dana ranije u odnosu na prethodnu godinu, koja je uprkos pandemiji kovida 19 obeležena izuzetno dobrim rezultatima po pitanju broja posetilaca. Iako nije bilo organizovanih i poseta turista iz inostranstva beleži se oko osam hiljada domaćih posetilaca, što je na nivou iz 2019. godine”, kaže direktorka TO Užice.

Cena karte za odrasle je 300, a za decu 200 dinara. Kod grupnih poseta cena karte za odrasle je 240, a za decu 170 dinara. Od maja meseca pećina će imati novo radno vreme i svakim danom u nedelji biti otvorena do 18 časova, uz organizovan ulazak na svakih sat vremena. Od prošle godine u Potpećkoj pećini radi Info pult i suvenirnica, gde svi posetioci mogu kupiti suvenire sa motivima same pećine, ali i ostalih poznatih destinacija Grada Užica. Važno je naglasiti i da se sve posete Potpećkoj pećini organizuju uz primenu neophodnih mera u skladu sa epidemiološkom situacijom.

 

izvor: uzice.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *