UČITAVANJE

Type to search

Priboj

PRIBOJ: Potpisana povelja o bratmiljenju opština Priboj i Rudo

05.04.2021.
Deli

Čelnici opština Priboj i Rudo, Lazar Rvović i Dragoljub Bogdanović, danas su u gradu na Limu, potpisali Povelju o bratimljenju i saradnji.

„Uzimajući u obzir istorijsku povezanost i neraskidive veze koje nas prepliću, obavezujemo se da ćemo predano njegovati i čuvati sve tekovine naše prošlosti i sadašnjosti, istovremeno radeći na boljoj budućnosti svih nas. Zajedničke zamisli i ideje predano ćemo sprovoditi u delo i podsticaćemo saradnju u oblastima od zajedničkog interesa, a sve na dobrobit građana opštine Priboj i opštine Rudo.“, stoji u Povelji o bratimljenju.

Potpisivanjem Povelje o bratimljenju dosadašnja, a već dobra saradnja, samo je formalizovana, a rodbinske, poslovne i komšijske veze, samo će se još više produbiti – zaključak je sa današnjeg skupa u Priboju.

I do sada su Pribojci i Ruđani bratski sarađivali na mnogim poljima. Voda, struja, zdravstvene, usluge, trgovina, turizam, samo su neke od zajedničkih interesa ove dve opštine, a ako je suditi po naznačenim planovima – biće ih još.

„Danas se razgovaralo i o konkretnim vidovima saradnje, od privrede i Slobodne zone, infrastrukture, turizma, kulture i sporta, do komunalne problematike. Saradnje može biti i na prekograničnim projektima, ali i projektima koje finansira Vlada Srbije, koji će biti od značaja za građane obe opštine, kao što je nastavak izgradnje autoputa od Požege ili rekonstrukcija pruge Beograd – Bar.“, zaključio je Rvović.

Priboj je Ruđanima oduvek bio stariji brat, opština gde su išli u školu, na posao, na kulturne i sportske događaje, u trgovinu i kafane. Od danas pobratim, koji je uvek služio kao primer, koji se sledi.

„Mi smo bili pobratimi i braća i pre ovog formalnog čina. To je tako bilo i to je tako naš narod doživljavao.“, kazao je Dragoljub Bogdanović, načelnik opštine Rudo. On je dodao da nas pored Lima i istorije, spajaju i projekti koje ćemo zajednički da izvodimo.

Nakon čina potpisivanja Povelje o bratimljenju pobratimi iz Rudog obišli su Regionalni inovacioni startap centar, kao i Slobodnu zonu Priboj, privredni zamajac ovog grada i ovog kraja, koja postoji već pet godina, i gde desetak stranih i domaćih investitora, zapošljava preko 500 radnika.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *