UČITAVANJE

Type to search

Društvo Požega

Štrajk požeških putara

03.09.2020.
Deli

Odrđeni broj zaposlenih u preduzeću AD Putevi Požega pristupilo je štrajku koji traje već 9 dana. Oni svakodnevno dolaze u prostorije firme ali ne pristupaju radnim zaduženjima jer na taj način žele da izraze svoje nezadovoljstvo prema rukovodiocu preduzeća koji kako tvrde svoj posao ne obavlja na pravi način. Što preduzeću koje je većina zaposlenih u nekim boljim vremenima izgradila, donosi štetu. Još jedan od razloga što su pristupili štrajku jeste visina ličnog dohodka odnosno najveći deo zaposlenih radi za minimalnu zaradu već 5 godina.

Većinski deo ovog preduzeća je u privatnom vlasništvu, dok 35 odsto je u vlasništvu malih akcionara, a kako nezadovoljni zaposleni ističu oni nemaju ništa protiv vlasnika, već protiv rukovodioca. Milomir Nešovic predsednik samostalnog sindikata ističe da se protive i tome što direktor preduzeća za mnoge poslove često angažuje podizvođače, a u firmi nema dovoljno posla. Kako Nešović dodaje , mašine i kamioni stoje već duži vremenski period, a to ne bi smelo da se dešava.

Štrajku je pristupilo oko  80 proizvodnh radnika , dok ostalima koji ih nisu podržali ne zameraju jer nisu u stalnom radnom odnosu.

Novinar naše redakcije kontaktirao je  direktora požeških puteva Slobodana Đokića čiju smenu radnici traže i on je ovom prilikom izjavio da će svoj komentar ne celokupnu situaciju u preduzeću dati takođe putem medija.

 

 

Zapadne vesti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *