UČITAVANJE

Type to search

Društvo Užice

Užice: Počelo sa radom jedinstveno upravno mesto

04.09.2020.
Deli

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Branko Ružić otvorio je danas u zgradi Gradske uprave Užice Jedinstveno upravno mesto, na kojem će građani moći brže i efikasnije da završe svoje poslove sa upravom, a čije otvaranje je resorno ministarstvo podržalo sa 8 miliona dinara, dok je Grad Užice izdvojio 800 hiljada dinara.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević istakla je da je prostor nekadašnje pisarnice potpuno adaptiran: „Nabavljena je nova kompjuterska oprema, novi nameštaj i stavljen je na uslugu sugrađanima, nadamo se da neće više biti gužva kao što je ranije bilo. Velika prednost za sve naše sugrađane je upravo to što oni više neće morati da obilaze druge institucije i prostorije jer će sada sve birokratske usluge dobiti na jednom mestu.“

Jedinstveno upravno mesto predstavlja centralizovano mesto za udružene procedure, kako bi se uštedelo vreme i novac građanima i kako bi na jednom mestu obavili nekoliko postupaka. Ministar Ružić pohvalio je Gradsku upravu Užice naglasivši da su radovi na formiranju Jedinstvenog upravnog mesta u Užicu završeni pre isteka roka.

„Jedinstveno upravno mesto kao koncept predstavlja još jedan korak dalje ka cilju kojem težimo, a to je da građanima susret sa upravom učinimo još prijatnijim, da se usluge pružaju građanima na profesionalniji i brži način, i da građane ne maltretiramo da idu od institucije do institucije da završavaju poslove, već da to obave na jednom mestu. Postavljeno je devet šaltera, tu je objedinjena procedura, poreska administracija, matičari, dečiji dodatak i ostali sadržaji koje smo mogli u skladu sa regulativom da obuhvatimo na jednom mestu.“

„Sam koncept Jedinstvenog upravnog mesta je pre svega za nas orijentir da iskoristimo i proces digitalizacije, izmene i dopune Zakona o opštem upravnom postupku i elektronsku platformu e-ZUP na pravi način i u interesu onih koji su krajnji korisnici, a to su građani. Želimo da budemo kao uprava servis građana, a ne da građani budu primorani da idu na više različitih mesta kako bi završili administrativnu stvar koja se tiče elementarnih životnih situacija“ – naveo je Ružić.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *