UČITAVANJE

Type to search

Društvo Požega

I u Požegi ukinuta vanredna situacija

03.09.2020.
Deli

Epidemiološka slika na području požeške opštine, kao i celog Zlatiborskog okruga je stabilna, pa je opštinski Štab za vanredne situacije doneo odluku da ukine vanrednu situaciju.

Ipak, mere koje su propisane na republičkom nivou, ostaju na snazi. Nakon upoznavanja članova Štaba sa podacima u vezi sa brojem zaraženih i izlečenih, procenjeno je da je stanje izuzetno dobro, da se može porediti sa poslednjom nedeljom juna meseca, te da je to dovoljan uslov da se vanredna situacija na području požeške opštine ukine. Ipak to ne znači da je sve prošlo i da treba da zaboravimo mere zaštite, naprotiv – kaže predsednik opštine i komandant Štaba Đorđe Nikitović.On u isto vreme dodaje, da ga raduje činjenica da je povoljna epidemiološka situacija i u susednim opštinama, a to je važno zbog početka školske godine, kada će brojna deca ići u škole u susednim opštinama, kao i da će đaci iz ovih opština pohađati škole u Požegi.

A zbog brojnih pitanja građana, vezanih za javna okupljanja, u prvom redu svadbe i slična porodična veselja, naglašeno je da, i pored ukidanja vanredne situacije na lokalnom nivou, sve mere ograničenja, na osnovu odluka Republičkog štaba i Vlade, ostaju da važe na području cele Srbije, pa tako i na području opštine Požega.

 

Izvor:Pozega online

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *