UČITAVANJE

Type to search

Čajetina

Novi projekti za unapređivanje znanja i veština

13.04.2024.
Deli

Jedanaest novih projekata stručnog obrazovanja i obuke iz Srbije je dobilo pisma o nameri finansijske podrške na ceremoniji koju je organizovao Regionalni čelendž fond u Beogradu.

Fond koji finansiraju vlade Nemačke i Švajcarske, nedavno je objavio listu pobednika u trećem krugu poziva za finansuranje programa stručnog obrazovanja i obuke, a koji su partnerski osmislile kompanije i obrazovne ustanove iz regiona Zapadnog Balkana.

Ugostiteljsko-turistička škola iz Čajetine je jedna od obrazovnih ustanova koja je dobila grant za adaptaciju i opremanje trening centra za izvođenje programa osmišljenih u saradnji sa kompanijama iz Srbije.

„Treći krug prijava, otvoren prošle godine, privukao je 155 izjava o zainteresovanosti iz regiona. Na osnovu odluke Odbora za selekciju u Srbiji je odabrano 11 najuspešnijih projekata za finansiranje u vrednosti od 4,7 miliona evra. Sam projekat je urađen u saradnji više partnera kojima se ovom prilikom zahvaljujem. To su: Regionalna razvojna agencija, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj, konzorcijum turističko –ugostiteljskih objekata (Hotel Olimp, Central In, Ikonić turs Zlatibor, Palisad Zlatibor Plaza, NS hotels Novi Sad, Koper kom Užice). Sredstva će biti iskorišćena za unapređenje infrastrukture, opremanje trening centra i obuku zaposlenih u UTŠ Čajetina. Kroz opremanje savremenom opremom našeg Trening centra biće pružena ključna i strateška podrška dopuni obrazovanja kako u srednjem stručnom, tako i u dualnom i obrazovanju odraslih“ rekla je direktorka UTŠ Jelena Marić koja je u ime škole primila finansijsko pismo podrške 9.aprila 2024. godine u Beogradu.

(Foto: Marko Petrović)

izvor: cajetina.org.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *