UČITAVANJE

Type to search

Užice

Potpuna transformacija Gradskog kulturnog centra kroz projekat Prestonica kulture Srbije

20.09.2023.
Deli

“Na radost Užičana svih generacija, a zahvaljujući projektu “Užice – Prestonica kulture Srbije 2024. godine”, dobićemo još jedan savremeno uređen i opremljen prostor u Gradskom kulturnom centru”, istakla je obilazeći radove na rekonstrukciji Velike sale i izgradnji lifta za osobe sa invaliditetom, gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

“U toku je kompletna rekonstrukcija prostora Velike sale gde će biti urađeni elektro,mašinski i ostali građevinski radovi, kao i radovi na ventilaciji, sistemu grejanja i hlađenja. Vrednost pomenutih radova je oko 72 miliona dinara i prema ugovoru trebalo bi da budu završeni do kraja februara naredne godine. Po završetku pomenutih radova Gradski kulturni centar biće prebačen na sistem daljinskog grejanja, tačnije na kotlarnicu Lipa koja kao energent koristi gas. Takođe ono što je važno je da su u toku i radovi na izgradnji lifta za osobe sa invaliditetom, čime će njima biti omogućen pristup i Velikoj sali, ali i konačištu Grad koje se nalazi u ovom objektu. Lift će biti završen do kraja ove godine, a vrednost tog projekta je 10 miliona dinara”, dodala je gradonačelnica Užica.

Prema njenim rečima ovi radovi tek su početak svih planiranih, jer u toku naredne godine na prostoru stare streljane biće izgrađen Dečiji kulturni centar i Muzej keramike. Završen je i usvojen urbanistički projekat, a do kraja godine biće završena neophodna projektno- tehnička dokumentacija, obezbeđena građevinska dozvola i najverovatnije raspisan tender za izvođača kako bi se sa radovima krenulo sa početkom građevinske sezone.

 

 

izvor i foto: uzice.rs

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *