UČITAVANJE

Type to search

Arilje Društvo

ARILJE: Dodeljeni stanovi za izbeglice koji žive u opštini Arilje

12.01.2022.
Deli

U Arilju svečano uručeni ključevi od 8 stanova izbeglim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, sa prebivalištem na teritoriji opštine Arilje.Stanovi su sagrađeni u okviru Regionalnog stambenog prostora u Republici Srbiji, Potprojekat 8.

Sredstva za izgradnju stanova obezbeđena su iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa, čiji je najveći donator Evropska unija, dok je zemljište i infrastrukturu obezbedila Opština Arilje, saopštio je Komesarijat za izbeglice.

Ukupna vrednost radova je 200.732 evra. Radovi su započeti 13. Maja 2020. godine, a završeni 2. aprila 2021. godine. Upotrebna dozvola dobijena je 27. decembra 2021. godine.

Svečanom uručenju ugovora prisustvovali su komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije Vladimir Cucić, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Nemanja Starović, predsednik Opštine Arilje Predrag Maslar, Jovan Lazarov iz Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd, kao i predstavnici drugih međunarodnih organizacija i institucija.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *