UČITAVANJE

Type to search

Priboj

PRIBOJ: Asfaltirana magistrala kroz Poljice

14.04.2021.
Deli

Na inicijativu rukovodstva lokalne samouprave, predsednika Opštine, Lazara Rvovića i narodnog poslanika Krsta Janjuševića, a kroz plan redovnog godišnjeg održavanja, JP “Putevi Srbije”, krajem protekle sedmice krenuli su radovi na revitalizaciji državnog puta drugog reda A 191, kroz naseljeno mesto Priboj.

S obzirom da ovde kolovoz nije obnavljan od 1968. godine, dakle više od pola veka, potreba je bila evidentna, a revitalizacija kompletnog kolovoza – neophodna.

Tako je u zahvatu trenutno oko 13 000 kvadrata magistralnog puta kroz gradsko područje, za šta će biti utrošeno 1600 tona asfaltne mase.

Najduža deonica od 1264 metra duž desne obale Lima, između dva betonska mosta u novom delu grada, asfaltirana je u ponedeljak, 12.aprila. Pojačano je bilo angažovanje mehanizacije, kamiona, valjaka i dva finišera, naravno i ljudstva, pa je magistrala, širine 6,5 metara, kroz prigradsko naselje Poljice, kompletno presvučena novim asfaltnim slojem. Saobraćaj je bio obustavljen i preusmeren kroz novi deo Priboja, a neimari “Puteva Užice”, radili su bez predaha, od jutra i uveče do 22 sata, sve dok se posao nije završio.

Pored ove urađene deonice, za asfaltiranje su pripremljene još tri kraće deonice na državnom putu, između dva dela grada, novim asfaltnim zastorom presvući će se i raskrsnica na Mostini i kolovoz na mostu preko Lima, prema Bolnici i Domu zdravlja, na zadovoljstvo vozača izravnjaće se i naborani deo kolovoza pre podvožnjaka prema Glišinoj vodi, a biće asfltirana i oštećena deonica puta na Jarmovcu, posle skretanja za Pribojsku Banju.

Asfaltiranje na ovim deonicama uslediće, čim to vremenske prilike dozvole. Investitor su “Putevi Srbije”, a radove izvode “Putevi Užice”.

 

izvor: priboj.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *