UČITAVANJE

Type to search

Društvo Ekonomija Užice

UŽICE: Podrška mladim preduzetnicima, prijave do 1. aprila

26.03.2021.
Deli

“Grad Užice zajedno sa Vladom Republike Srbije čini sve da kreira najbolji mogući ambijent koji će početnicima u biznisu, ali i postojećim privrednim subjektima omogućiti dobre uslove za rad”, rekao je na promociji novog programa za mlade, zamenik gradonačelnika Užica Dragoljub Stojadinović.

“Svaka aktivnost koja ima za cilj da podstakne, aktivira i pomogne naše građane da se opredele za neku preduzetničku aktivnost, koja će biti usmerena na stvaranje novih vrednosti i zapošljavanje, jeste vredna pažnje i svakako zaslužuje poštovanje. Činjenica da je ovaj program Ministarstva privrede koji danas promovišemo pre svega usmeren ka mladim ljudima od 18 do 30 godina, kao i pripadnicama ženske populacije daje celom poduhvatu još veći značaj. Veliki broj naših mladih ljudi i naših sugrađanki poseduje kreativne ideje, ali im je neophodna savetodavna i stručna pomoć naročito u prvim danima poslovanja. Pozivam sve naše mlade sugrađane i sugrađanke da iskoriste ovu jedinstvenu priliku i svoj biznis otpočnu uz podršku, koja pruža i niz veoma značajnih obuka”, rekao je Stojadinović.

 

 

Paket usluga objavljuje se u skladu sa Programom seta usluga za mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnike u 2021. godini, objašnjava Nataša Jovanović viši savetnik Regionalne razvojne agencije Zlatibor, preko koje se program i realizuje.

“Paket usluga za mlade podrazumeva pomoć stručnog lica mladom, potencijalnom ili novoosnovanom preduzetniku, starosti od 18 do 30 godina. Pomoć se sastoji od savetodavnih usluga, obavezne obuke, jedne ili više specijalizovanih obuka i mentoring usluge. Paket usluga za žene preduzetnice podrazumeva pomoć stručnog lica privrednom subjektu čiji je osnivač ili vlasnik žena ili je žena jedan od vlasnika sa većinskim udelom u vlasništvu i jedan od zakonskim zastupnika.

Ova usluga namenjena je potencijalnom preduzetniku, mladom čoveku koji ima poslovnu ideju, ali nije uspeo još uvek da je pretvori u poslovni poduhvat“, dodaje Nataša Jovanović.

Rok za prijave je 1. april ove godine, a zaintersovani bliže informacije mogu dobiti u Regionalnoj razvojnoj agenciji Zlatibor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *