UČITAVANJE

Type to search

Некатегоризовано

UŽICE: Gradonačelnica Užica , potpisala je Memorandum o pridruživanju inicijativi “Sporazum gradonačelnika za klimu i energiju”

26.03.2021.
Deli

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević, potpisala je Memorandum o pridruživanju inicijativi “Sporazum gradonačelnika za klimu i energiju” koji obavezuje grad Užice da  do 2030. godine smanji emisiju ugljen dioksida i ostalih gasova  za najmanje 40 posto.

 

“Značaj potpisivanja ovog sporazuma, pored toga što doprinosi povezivanju lokalnih i regionalnih centara, ogleda se i u poštovanju svih energetskih i klimatskih evropskih standarda. Grad Užice se obavezuje da će potpisivanjem sporazuma do 2030. godine smanjiti emisiju ugljen dioksida i ostalih štetnih gasova na teritoriji grada za najmanje 40 odsto. Benefit potpisivanja sporazuma je i u tome što ćemo upravo kao potpisnici ovog sporazuma moći da sa svojim projektima učestvujemo na međunarodnim konkursima koji se odnose na ovu oblast”, istakla je posle potpisivanja sporazuma gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *