UČITAVANJE

Type to search

Bajina Bašta

Pešačenje na Mitrovcu

15.09.2020.
Deli

Planinarski klub Tara i Sportski savez opštine Bajina Bašta organizovali su u nedelju dan pešačenja na Mitrovcu. U pešačkim turama učestvovao je i veliki broj dece koja treniraju u nekom od bajinobaštanskih klubova.

Učesnicima su bile ponuđene tri ture od pet, deset i dvanaest kilometara na stazama 9 i 9A.

Prema rečima Nenada Lečića iz Planinarskog kluba “Tara” ovo je najveća planinarska akcija koju organizuje Planinarski savez Srbije.

-Mi smo prošle sedmice pozvali naše sugrađane da se priključe na ovu akciju, da iskoriste staze koje smo mi zajedno sa Nacionalnim parkom markirali, da provedu jedan dobar dan u prirodi i da neguju zdrave navike, kaže Nenad.

Član sportskog saveza Bajina Bašta Dejan Timotijević izjavio je da su se rado pridružili akciji Srbija šeta “Za korak bliže zdravlju”.

-Deca su pešačila, družila se, išla nekim stazama kojima nikad nisu pristupili, a na kraju su došli do našeg cilja Banjske stene, rekao je Timotijević.

Kako Timotijević kaže ovo je bila prelepa akcija i nada se da će prerasti u tradiciju.
Organizatori akcije “Za korak bliže ka zdravlju” nadaju se da će sličnih aktivnosti biti i u budućem periodu jer planina Tara pruža mnoge mogučnosti.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *