UČITAVANJE

Type to search

Društvo Požega

Zbog povoljnije epidemiološke situacije ugostitelji u Požegi će raditi do ponoći

27.08.2020.
Deli

Već sedam dana u Požegi nije potvrđen nijedan novi slučaj zaraze korona virusom. To je samo jedan od pokazatelja smirivanja epidemiološke situacije , pa je Opštinski štab za vanredne situacije doneo nekoliko odluka koje se mogu okarakterisati kao olakšavajuće

Nakon što su članovi Štaba za vanredne situacije opštine Požega upoznati sa epidemiološkom situacijom na području opštine, članovi Štaba su doneli nekoliko odluka koje praktično znače popuštanje mera predostrožnosti, ali to nikako ne znači da je opasnost prošla, saglasni su svi članovi Štaba, kaže Đorđe Nikitović, predsednik opštine Požega i komandant Štaba za vanredne situacije.

U prvom redu se to odnosi na ugostiteljske objekte, a lokalna samouprava će, prema odluci Štaba za vanredne situacije, pomoći i učenicima i nastavnicima koji su na startu nove školske godine, dodaje Nikitović.

Na juče održanoj sednici Štaba, bilo je reči i o mogućnostima relativno skorog ukidanja vanredne situacije, ali istovremeno i o nekim koracima koji bi mogli da se nazovu pripemama za jesenji, odnosno zimski period, za slučaj da i tada bude potrebno organizovati rad kovid ambulanti.

Ipak, o tome će više biti reči na narednim sednicama požeškog Štaba za vanredne situacije.

Požega Online

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *