UČITAVANJE

Type to search

Arilje Bajina Bašta Čajetina Društvo Nova Varoš Požega Priboj Prijepolje Užice

Oprema se privremena kovid bolnica u Krčagovu, ukoliko se ne budemo pridržavali mera i ovi kapaciteti će biti nedovoljni!!!

14.07.2020.
Deli

Krizni štab iz Beograda je potvrdio da se u krugu kasarne u Užice otvori privremena kovid bolnica.

Opremanje je u toku i očekuje se da će za nekoliko dana već primiti prve pacijente. U privremenoj bolnici mesta ima za 150 pacijenata.  Urađena je dezinfekcija prostorija, i postavljaju se kreveti i dovozi neophodna oprema.

Privremena bolnica je predviđena za lakše i srednje teške kovid pacijente a imaće uslove i da budu hospitalizovani bolesnici kojima je neophodna potpora sa kiseonikom.

Danas su privremenu bolnicu obišli gradonačelnik Užica, Tihomir Petković i direktor ZC Užice, Miloš Božović, gde su putem medija poslali građanima apel da budu disciplinovani, da svaki pojedinac bude odgovoran prema sebi i drugima kada je u pitanju širenje zaraze korona virusa, jer su zdravstveni kapaciteti prebukirani. Kako su istakli, nedavno je i Čigota na Zlatiboru počela da prima kovid pacijente, veliki deo OB Užice prima pacijente pod sumnjom ili već potvrđene, sada se otvara i privremena bolnica u krugu kasarne IV puk, ali obzirom na trenutno stanje u okrugu, velike su mogućnosti da ovi kapaciteti budu nedovoljni.

 

 

Zapadne vesti

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *