UČITAVANJE

Type to search

Arilje Bajina Bašta Čajetina Društvo Kosjerić Užice

U užičkoj bolnici na lečenju 214 kovid pacijenata

07.07.2020.
Deli

Direktorka Opšte bolnice u Užicu, Jelena Raković Radivojević rekla je da je u ovoj zdravstvenoj ustanovi na lečenju od Covida 19 nalazi 214 pacijenata od kojih najviše iz Užica 92. Na respiratorima je 12 pacijenata. Ona je dodala da se u covid ambulantu Opste bolnice dnevno javlja 120 pacijenata iz Zlatiborskog okruga i u njoj pregleda uključujući i rentgen pluća. Užičkoj bolnici je od Vlade upućeno pet respiratora tako da ih sada ukupno ima 16.

-Napravili smo novu organizaciju i čitav internisticki blok od juce je pretvoren u covid odeljenje i ceo pretvoren u crvenu zonu – rekla je Radivojevicm posle sednice Štaba za vanredne situacije na kome su u Užicu od danas uvedene vanredne mere zbog pogoršane epidemiološke situacije. Od medicinskog osoblja sedam lekara  užičke opšte bolnice je hospitalozovano, a ukupno zaražno od početka pandemije 36, navela je diretkorka Raković i dodala da Opšta bolnica ima 1230 zaposlenih. Od pacijenata koji se trenutno leče najviše je iz Užica 92, Sjenice 47, Čajetine 41, Požege 20, Nove Varoši 20, Kosjerića 8, Bajine Bašte 3, Priboja 3 i Arilja 4.

-Nema nikakve panike među lekarima Opšte bolnice u Užicu, jesmo umorni smo, ali sve što preduzimamo i radimo da bi našim sugrađanima koji dođu u Dom zdravlja i Opštu bolnicu pružili najadekvatniju zaštitu – rekla je Radivojević i dodala da je Bolnica za sada u stanju sa kadrom kojim raspolaze da pokrije sve od dijagnostike   do kompletne zdravstvene zasite Užičana i svih stanovnika Zlatiborskog okruga. Užička bolnica ima dovoljno opreme, maske, vizira, rukavica, rečeno je danas. U bolnici je od 20. juna do danas bilo 5 smrtnih slučajeva od kovida i to dva iz  Sjenice i po jedan iz Užica, Čajetine i Nove Varoši.

Trenutno se očekuje oko  350 rezultata za lica koja su uzorkovana pre 3 dana i to iz Užica oko 180. Dnevno na nivou okruga se testira oko 150 lica, a u Užicu oko 60 sa simptomima koji liče na korona infekciju.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *