UČITAVANJE

Type to search

Društvo Priboj

Zbog pogoršanja epidemiološke slike i u Priboju uvedena vanredna situacija

06.07.2020.
Deli

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije izazvane povećanim brojem lica koja su sa povišenom temperaturom i respiratornim simptomima tokom vikenda, javila za pomoć u zdravstvenim ustanovama, Opštinski štab za vanredne situacije u Priboju, doneo je Odluku o proglašenju vanredne situacije na prostoru te opštine.

U Priboju će od sutra biti obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i poštovanje fizičke distance od dva metra. Zabranjeno je organizovanje muzičkih i zabavnih manifestacija, proslava ili porodičnih okupljanja.Takođe, zatvaraju se i svi bazeni i velnes centri, dok se radno vreme kafića i trgovinskih radnji ograničava se na period od 7 časova ujutru do 22 časova, a broj osoba u ugostiteljskim objektima ograničava se tako da za jednim stolom ne mogu sedeti više od dva lica.

-Za sada imamo ličnu zaštitnu opremu koju dobijamo od Ministarstva zdravlja i ZC Užice, a i veliki broj ljudi žele da nam doniraju sredstva čiju pomoć prihvataju da bi imali rezerve u slučaju povećanja broja pacijenata. Što se tiče kadra u Domu zdravlja smo povećali broj lekara u kovid ambulanti sa tri lekara u jednom danu. Pacijenti moraju biti strpljivi zbog same procedure vađenja laboratorijskih nalaza i snimanja pluća. U opštoj bolnici Priboj postoji problem sa umorom lekara, specijalisti su nam jako opterećeni i da ovo potraje duže moramo tražiti pomoć iz drugih zdravstvenih ustanova – kazao je doktor direktor Doma zdravlja doktor Vladimir Milinković dodajući da je slična situacija i sa kapacitetima u Užicu i Beogradu tako da pribojski lekari po preporucima ministarstva primenjuju sve metode lečenja kao i tamo.

U javnom i taksi prevozu takođe je propisano obavezno nošenje zaštitnih maski.

– Nalaže se vršiocima javnih usluga, organima lokalne samouprave, javnim preduzećima i ustanovama na teritoriji opštine Priboj da preduzmu mere za zaštitu zaposlenih i organizuju vršenje usluga građanima u skladu sa datim preporukama – navodi se u odluci Štaba za vanredne situacije.

Inače u Priboju je do sada registrovano 29 obolelih lica od kovida, dok su dve osobe preminule.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *