UČITAVANJE

Type to search

Bajina Bašta Turizam

27. DRINSKA REGATA: Veliki koncert „Parnog valjka“ na obali Drine

19.06.2020.
Deli

Opština Bajina Bašta i Turistička organizacija “Tara-Drina” će ove godine po 27. put organizovati čuvenu Drinsku regatu koja je najveća manifestacija na vodi u ovom delu Evrope i jedna od najznačajnijih turističkih manifestacija u Srbiji. Uz sve mere preporučene od strane države i sa posebnim akcentom na bezbednost svih učesnika 27. Drinska regata održaće se u ranije najavljenom terminu od 15. do 19. jula, a veliki spust Drinom je u subotu, 18. jula.

Kao što je i uobičajeno značajan deo sadržaja manifestacije biće koncerti koji se održavaju u centru Bajine Bašte i na izletištu Rača. Kako za Drina Info kaže Dejan Mlađenović, direktor Turističke organizacije „Tara-Drina“, otvaranje manifestacije će biti u sredu kada će publiku na šetalištu gradića u Podrinju zabavljati „Balašević tribute band“.

Po pravilu četvrtak je vezan za Perućac i takmičenje u pripremanju riblje čorbe uz muzički program pored najkraće reke u Evropi – reke Godine. U petak će na izletištu Rača, pored reke Drine, biti održan veliki solistički koncert Ace Lukasa. MOST FEST i ove godine traje samo jedan dan i na njemu će posle bajinobaštanskog Shimmer benda veliki koncert održati grupa „Parni valjak“. Legendarni zagrebački rok bend „Parni Valjak“ će po prvi put nastupati na Drinskoj regati. Nastao na temeljima „Grupe 220“, zvanično osnovan 11. novembra 1975. godine, predvođen harizmatičnim Rahimovskim i gitaristom i autorom Huseinom Hasanefendićem Husom, „Parni valjak“ je tokom svoje izuzetne karijere objavio dvadesetak studijskih, nekoliko lajv albuma, mnoštvo kompilacija i nekoliko video izdanja, prošavši kroz brojne promene postave.

Ono što je novina u manifestaciji je da će od 17. do 19. jula u sklopu programa 27. Drinske regate biti održan sedmi skup Buba kluba Srbije. Iz cele Srbije ali i zemalja regiona ljubitelji ovih oldtajmera i simbola pop kulture će se družiti i svoje mezimce pokazivati svim posetiocima Drinske regate u Bajinoj Bašti.

Sve dane trajanja Drinske regate u glavnoj ulici u Bajinoj Bašti održavaće se Sajam suvenira, domaće radinosti, meda i rakija uz brojne sadržaje za zabavu kao i veliki broj aktivnosti za najmlađe posetioce manifestacije.

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *