UČITAVANJE

Type to search

Društvo Užice

U Priboju otvoren Regionalni start up centar

17.06.2020.
Deli

U Priboju je otvoren Regionalni inovacioni start ap centar, u prostoru Doma kulture u izgradnji, u novom delu grada. Svečanosti je pored rukovodstva opštine Priboj, prisustvovao i Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije.

„Priboj je oduvek imamo fantastične inženjere, ali ono što je najvažnije ovde je jedna od najboljih elektromašinskih škola, ne samo u Srbiji već u regionu. Ova deca su poznata da sa svetskim takmičenjima donose izvanredne rezultate u robotici i nadam se da će robotika biti jedan od sinonima Priboja”, rekao je Popović.

U moderan prostor na 600 kvadratnih metara, Vlada Srbije je uložila 42 miliona dinara zajedno sa opštinom Priboj.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović istakao je da ovo veliki dan za njih, jer otvaranje centra se uklapa u strategiju, da znanjem, školovanjem i novim šansama se daje novi život Priboju.

„Ovo je samo jedan u nizu naših akcija, a dovoljna je jedna inovacija da otplati celu ovu investiciju. Po jednoj ideji ceo Priboj može da bude prepoznatljiv. Naš cilj posle decenijske stagnacije grada je da damo šansu mladim ljudima da ga svojom energijom pokrenu. Priboj je redak grad koji može da se pohvali sačuvanom proizvodnjom, a shodno potrebama iste opremljeni su kabineti u Tehinčkoj školi, a imamo o odlične uslove za školovanje inžinjera u Slobodnoj zoni”, kazao je Rvović dodajući da su stvorili uslove, dali šansu, a na mladima je da ostvaruju svoje ideje.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *