UČITAVANJE

Type to search

Politika Prijepolje

Babić: Nije dobro pravljenje jednočlane vlasti, blaga prednost SDP-u u formiranju buduće većine

17.06.2020.
Deli

Gostujući na lokalnoj televiziji, Vladimir Babić, prvi na listi za predsednika opštine Prijepolje ispred koalicije okupljene oko SNS, kazao je da je pred same izbore Srpska napredna stranka u gradu na Limu, napravila krupne rezove u partiji i sklonila sve one koji nisu dobro radili u minulom periodu.

Međutim, on smatra, da to isto nisu učinile druge partije sa kojima su naprednjaci činili vlast u Prijepolju tokom prošle četiri godine.

Kada je reč o formiranju postizborne koalicije Babić navodi da nije dobro pravljenje jednonacionalne vlasti, i da će najverovatnije naprednjaci buduću većinu praviti sa jednom velikom bošnjačkom partijom.

– Mislim da je ovo jedna od korektnijih kampanja, svi akteri na političkoj sceni ponašaju se korektno. Blagu prednost partiji sa kojom ćemo formirati buduću vlast u Prijepolju dajem našem koalicionom partneru sa republičkog nivoa Sandžačkoj demokratskoj partiji, jer već sa njima na republici imamo koaliciju i prirodno je da prvo razgovaramo sa njima – naveo je između ostalog Babić.

Iako je odgovarajući na novinarsko pitanje, sa kim nikako ne bi pravio buduću vlast, Babić kazao da takva stranka ne postoji, malo ko u gradu na Limu, veruje da će on i čestiti ljudi koji sada vode SNS, nakon izbora sedeti na istoj strani stola, sa onima čiji su direktori i službenici hapšeni zbog koruptivnih radnji a lider partije optuživan da je preko raznih „tetkinih firmi“ izvlačio novac iz lokalnog budžeta u sopstveni džep.

PP Media

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *