UČITAVANJE

Type to search

Društvo Sport Užice

Ministar Udovičić na treningu užičkih paraolimpijaca

12.06.2020.
Deli

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovao je danas treningu užičkih paraolimpijaca i tom prilikom razgovarao sa njima o važnosti dalje saradnje na unapređenju sistema sporta i sportske infrastrukture i o stvaranju novih mogućnosti za razvoj mladih sportista.

„Naš cilj je da se omogući svima, u Užicu i u bilo kom delu Srbije, da u svom gradu, u svojoj opštini imaju razvijenu sportsku infrastrukturu, da mogu da se bave sportom i rekreacijom.

Drago mi je da sam danas u prilici da razgovaram sa svojim prijateljima sportistima, sadašnjim i budućim šampionima u paraolimpijskom sportu. Upravo sportisti, kao što su oni, primer su svima nama i slogan koji smo zajedno pokrenuli, da su oni šampioni svakog dana, nešto je što bi trebalo sve nas da krasi zajedno u svim društvenim aspektima i nešto što treba da nas vodi kroz život. Poruka koju oni šalju, ne kroz sportska dostignuća, već kroz svoje odluke koje su doneli, a to je da se iskažu i pokažu u nečemu kao što je sport, snažnije je i jače od svih onih medalja koje su osvojili. Osvojili su mnogo medalja, prvo Miloš Zarić, sada i kao trener i kao sportista, onda i svi sportisti koji su krenuli videvši njega da je napravio, upravo odavde iz Užica, najbolje svetske rezultate i da je postao prvi na svetu upravo sa jednog stadiona kao što je ovaj u Užicu“ – rekao je Udovičić.

„Zajedno sa našim partnerima iz Evropske unije u planu je da se do kraja godine završe i dva dečija igrališta u vrednosti od 9,5 miliona dinara, da damo mogućnost i najmlađima da u Užicu imaju najbolje uslove da se bave rekreacijom i sportom. Svakim ulaganjem u sport očekujemo da će se višestruko vratiti kroz veći broj dece u sistemu sporta, a onda i kroz bolje rezultate“ -naveo je Udovičić.

Užički paraolimpijac Miloš Zarić je poželeo dobrodošlicu gostima i zahvalio se ministru Udovičiću što je došao na trening užičkih paraatletičara, a zahvalio se i gradskom rukovodstvu na uslovima koje su obezbedili za njihove treninge.

„Mnogo nam znači što se završava sportska hala u Krčagovu gde ćemo imati bacačko mesto za paraolimpijce. Nadamo se da ćemo imati još više uspeha u paraolimpijskom sportu i da će Zapadna Srbija biti još jača po tom pitanju“ – istakao je Zarić.

Nakon posete paraolimpijcima, Udovičić je obišao radove na izgradnji sporstke hale u Krčagovu, za koju je Grad Užice dobio 601 000 evra od Ministarstva za omladinu i sport i koja će do kraja godine biti na raspolaganju užičkim sportistima.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *