UČITAVANJE

Type to search

Društvo Kosjerić Požega

Ministar Šarčević posetio Požegu i Kosjerić

11.06.2020.
Deli

“Tehnička škola u Požegi u dva ciklusa je imala najviše eksterne ocene, inovativna je, ima dobru saradnju sa privredom i lokalnom samoupravom, pa samim tim zaslužuje da se baš iz ove obrazovne ustanove pokrene dalji razvoj obrazovnih centara u Srbiji, koje će pratiti dogradnja i posebne budžetske linije vezane za opremu” – navodi Šarčević

Samo za izdvojeno odeljenje Tehničke škole biće opredeljeno oko 1,5 miliona eura, dok će za rekonstrukciju zgrade Tehničke škole i Gimnazije biti izdvojeno oko 5 miliona eura. Na taj način biće duplirani kapaciteti i stvoriće se mogućnost prelaska na jednosmenski rad. Učenici će u ovoj školi moći da se edukuju po dualnom sistemu i nakon toga imaće mogućnost zaposlenja u nekoj od kompanija, koje i sada izražavaju potrebu za zapošljavanjem đaka koji svoje srednje obrazovanje pohađaju u ovoj ustanovi.

Prilikom posete OŠ Mito Igumanović u Kosjeriću, ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević izjavio je da će se u ovoj osnovnoj školi, nakon rekonstrukcije, steći uslovi za uvođenje novih sadržaja u okviru jednosmenskog rada, što će kasnije značiti učenicima prilikom izbora srednjeg obrazovanja.

Šarčević je ovoga puta napomenuo da će i od ove školske godine u Kosjeriću ostati srednji ekonomski smer, ali će u nekom narednom periodu biti razmatrano šta je to što je ovom kraju potrebno i obrazovanje će biti organizovano u skladu sa tim. Kako  je Šarčević potvrdio  razmišlja se i o uvođenju smerova po sistemu dualnog obrazovanja.

 

Zapadne vesti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *