UČITAVANJE

Type to search

Politika Užice

Užički odbornici usvojili drugi rebalans budžeta

28.05.2020.
Deli

Na jučerašnjem 41. zasedanju užičkih odbronika usvojen je drugi rebalans budžeta. Bužet je ovim rebalansom uvećan za 19 miliona dinara.  Prihvaćen je Međuopštinski sporazum koji se odnosi na saradnju na projektu izgradnje i upravljanja regionalnim sistemom za sakupljanje i prečišćavanje otpadnih voda. U ovaj projekat i buduće regionalno preduzeće uključiće se Užice, Požega, Arilje, Kosjerić i Ivanjica, dok će pored njih, u finansiranje i realizaciju projekta, učestvovati i EU i republičko Ministarstvo za evropske integracije.

Dosadašnji direktor Niskogradnje Snežana Milutinović ponovo je imenovana na tu funkciju, dok je Dragica Milosavljević imenovana za direktora Gradskog centra za usluge socijalne zaštite.

Pred odbornicima bila je i informacija Gradskog štaba za vanredne situacije o sprovedenim aktivnostima u vanrednom stanju izazvanom epidemijom virusa COVID 19. Stanje koje je bilo u Užicu pokazuje da su sve aktivnosti i mere preduzete blagovremeno i organizovano, i da Užice iako je najgušće naseljen grad u Srbiji, nijednog trenutka nije bilo žarište zaraze. Kako je rečeno, najveće zasluge za to pripadaju građanima, koji su se pridržavali svih mera zaštite, kao i svim partnerima, od gradskih uprava, javnih službi, Crvenog krsta i volontera.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *