UČITAVANJE

Type to search

Društvo Užice

U toku elektronska prijave dece u predškolske ustanove

17.04.2020.
Deli

Usluga eVrtić predstavlja elektronsku prijavu dece za upis u predškolske ustanove. Roditelj više ne moraju da odlazi na razne šaltere prilikom prijave deteta u predškolsku ustanovu, već prijavu mogu obaviti elektronski na Portalu eUprava. Osim u Užicu, od ove godine usluga je omogućena u 140 gradova i opština Srbije.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković ističe da usluga eVrtić omogućava roditeljima da elektronski, brže, lakše i besplatno prijave svoje dete za boravak u predškolskim ustanovama.

„Zahtevi se dostavljaju preko Vladinog portala e-Uprava, u delu usluge e-Vrtić. Prednost ovakvog načina prijavljivanja je u tome što deo dokumentacije kao što je izvod iz matične knjige rođenih, prebivalište i uverenja o zaposlenju nisu potrebna, jer se automatski pribavljaju. Potvrde samohranih roditelja, oni koji koriste neki vid socijalne pomoći, dečji dodatak, ratni vojni invalidi i roditelji koji imaju decu sa posebnim potrebama moraće i dalje da dostavljaju dokumentaciju“, navodi Petković.

„Pozivam roditelje da koriste ovu uslugu, a oni koji nisu u mogućnosti elektronski da prijave decu, moći će po završetku vanrednog stanja lično da dođu u Predškolsku ustanovu Užice i prijave decu“.

 

 

Izvor: graduzice.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *