UČITAVANJE

Type to search

Društvo Požega

Uz pomoć Kancelarije za javna ulaganja Vlade RS Tehnička škola i Gimnazija u Požegi dobiće potpuno nov izgled

26.02.2020.
Deli

Lokalna samouprava u opštini Požega je sa Kancelarijom za javna ulaganja postigla sporazum da se kompletno rekonstruise i dogradi zgrada Tehničke škole i Gimnazije u Požegi. Projektom je  predviđena dogradnja, pa će kapaciteti ove dve škole  biti udvostručeni,. Takođe će se steći uslovi da obe škole pređu na jednosmenski rad.

Po rečima zamenika predsednika opštine Požega, Ivana Novakovića, sada je obavljanje nastave u ove dve škole nepovoljno jer u jednoj zgradi  učenici dve škole pohađaju nastavu u dve smene, što ograničava mogućnosti za vannastavne aktivnosti.

Novaković napominje da će ovim projektom sve biti rešeno jer će biti dovoljno kapaciteta da obe škole rade istovremeno.

Pored postojećih, sadržaji će biti pršireni veoma korisnim objektima. Pa je tako planirana izgradnja svečanog amfiteatra koji će koristiti obe škole, učenici će na raspolaganju imati i restoran , koji će posedovati i kuhinju, sportsku salu sa teretanom i delom za gimnastiku i zatvoreni bazen. Novaković dodaje da će u popodnevnim satima, kada škola ne radi, sportski klubovi i građani Požege će moći da koriste nove sadržaje za treninge i druge individualne aktivnosti.

Vrednost celog projekta, koji je još uvek u fazi idejnog rešenja, trebalo bi da iznosi do 5 miliona evra, a po rečima Novakovića, tačan iznos će se znati tek kada arhitetkte završe svoj posao. Ukoliko sve bude teklo po planu, projekat bi trebao da bude gotov do kraja ove godine, dok  se početkom naredne godine očekuje početak izvođenja radova.

 

 

Zapadne vesti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *