UČITAVANJE

Type to search

Društvo Užice

Do 26. marta otvoren konkurs za mere energetske efikasnosti u Užicu. 40 miliona dinara za fasadu, stolariju i kotlove.

26.02.2020.
Deli

Lokalna samouprava Grada Užica raspisala je konkurs za mere energetske efikasnosti. Po rečima pomoćnika gradonačelnika Nemanje Nešića,“Grad Užice je jedan od lidera u Srbiji kada su u pitanju mere koje se sprovode u cilju unapređenja kvaliteta vazduha i koje daju rezultate“ .

Iz tog razloga uprava Grada je ove godine donela odluku da se iz budžeta izdvoji čak 40  miliona dinara za mere energetske efikasnosti u stambenim zgradama i porodičnim kućama. Ovaj iznos je inače 10 puta veći nego što je izdvajano pre pet godina kada su uvedene ove mere.

Članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine Nada Jovičić istakla je da je za konkurs bitno da je lice vlasnik i da živi u porodičnoj kući ili stanu koji su izgrađeni na gradskom području u prvoj, drugoj ili trećoj stambenoj zoni  gde se i registruje povećano zagađenje vazduha u zimskom periodu,da stambena zgrada nema tehničkih mogućnosti za priključenje na gradski toplovod,da je objekat legalizovan i da je vlasnik izmirio dospele obaveze po osnovu poreza na imovinu.

„I ove godine subvencionišu se mere nabavka i ugradnja materijala za izolaciju spoljnih zidova na porodičnim kućama,nabavka i ugradnja stolarije sa odgovarajućim termičkim svojstvima na porodičnim kućama,nabavka kotlova ili etažnih peći na drvni pelet za porodične kuće i nabavka kotlova na gas“ ,rekla je Jovičić.

Konkurs je otvoren do 26. marta

 

Zapadne vesti

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *