UČITAVANJE

Type to search

Politika Požega

Održana 48. sedmica opštinskog veća: Rebalanas budžeta za 2020. godnu

25.02.2020.
Deli

Na 48. sednici opštinskog veća opštine Požega, većnici su doneli nekoliko značajnih odluka medju kojima je prva bila vezana za rebalans budžeta za 2020. godinu.

To je urađeno zbog povećanja prihoda najviše sa republičkog nivoa. U isto vreme, rebalansom su predviđena sredstva za sanaciju krova Doma mladih, na kome su u poslednjih mesec dana zapažena značajna oštećenja.

Potom su članovi veća usvojili odluku o nazivima ulica u seoskom području i nekoliko prigradskih odnosno gradskih delova. Usvojen je i Program rada JKP NAŠ DOM za 2020. godinu kao i izveštaji o stepenu uskladjenosti planiranih i realizovanih aktivnosti u JP RZAV Arilje i JKP DUBOKO Užice za prošlu godinu.

Većnici su usvojili i predlog Odluke o opštinskim priznanjima ali i Zaključak o stavljanju van snage saglasnosti na protokol o saradnji opštine sa privrednim društvom KEISNEV MHE DOO Beograd. To praktično znači da je Požeška opština odustala od projekta izgradnje mini hidroelektrana.

O većini ovih odluka, konačnu reč će dati odbornici na sednici skupštine opštine Požega koja je zakazana za petak, 28. februar

 

 

Izvor i foto:pozegaonline

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *