UČITAVANJE

Type to search

Politika Priboj

Centar za razvoj usluga socijalne zaštite biće osnovan u Priboju

25.02.2020.
Deli

Opštinsko veće opštine Priboj donelo je odluku, na osnovu koje će biti osnovan Centar za razvoj usluga socijalne zaštite, koji će pružati pet dosadašnjih usluga Centra za socijalni rad, kao i dve nove usluge, u skladu sa novim Zakonom o socijalnoj zaštiti. Na ovaj način biće zbrinuto namanje nekoliko stotina direktnih ili preko hiljadu potencijalnih korisnika usluga. Priboj će u ovoj oblasti, na predlog Nemačke organizacije za međunarodni razvoj (GIZ), biti pilot projekat za Srbiju, odnosno adekvatan primer uspešno organizovanih pružanja usluga socijalne zaštite.

Sredstva za početak rada budućeg Centra za razvoj usluga socijalne zaštite u Priboju planirna su u Budžetu Opštine, a konačnu reč o formiranju ovog Centra daće odbornici lokalnog parlamenta na svom narednom zasedanju.

Većnici Opštine Priboj usvojili su i predlog Odluke o Sportskim igrama mladih školskog uzrasta, kao sportskoj manifestaciji od značaja za opštinu Priboj. Radi se o najvećoj manifestaciji amaterskog sporta u Evropi, kojoj je Priboj prošle godine bio uspešan domaćin, a na sportskom polju imali smo i predstavnike u finalu Igara u Srbiji, ali i na završnoj smotri SIM-a u Splitu. Priboj je ozbiljan kandidat i za Generalno otvaranje Sportskih igra mladih ove godine u Srbiji, što se planira krajem aprila.

Većnici su dali saglasnost predsedniku Opštine da potpiše aneks Ugovora o prevozu prenzionera na teritoriji opštine Priboj u 2020.godini, a prihvaćen je i Program o raspodeli i korišćenju sredstava za finasiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima naše opštine u tekućoj godini, gde će se, kao i do sada, 50 odsto sredstava koristiti za unapređenje saobraćajne infratrukture a ostatak za promotivno – edukativne aktivnosti.

Članovi Opštinskog veća prihvatili su i izveštaje o radu za proteklu godinu korisnika budžetskih sredstava odnosno javnih ustanova – Centra za socijalni rad, Gradske biblioteke, Doma kulture Pivo karamatijević i Sportskog centra Priboj.

Izvor i foto:Priboj.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *