UČITAVANJE

Type to search

Čajetina Društvo

Novi radarski sistem velikog dometa na Zlatiboru do kraja godine

10.02.2020.
Deli

Do kraja godine na radarskom položaju Zlatibor biće postavljen novi radarski sistem velikog dometa, najavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je obišao jednu od jedinica vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja u rejonu Zlatibora.

Aleksandar Vulin je istakao da 20 godina nakon NATO agresije još popravljamo borbene i operativne sposobnosti i obnavljamo ono što je bilo uništeno, kako bismo mogli da odgovorimo na sve izazove i sve zadatke, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Ovde, na radarskom položaju Zlatibor, mi radimo na obnovi naših sposobnosti, iako smo naravno svih ovih godina bili u stanju da čuvamo vazdušni prostor i bezbednost i suverenitet naše zemlje, ali stvari moraju da se poprave i unaprede“, dodao je Vulin koji je obišao jednu od jedinica vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja u rejonu Zlatibora sa zamenikom komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane brigadim generalom Željkom Bilićem.

Ministar je najavio da će do kraja godine na radarskom položaju Zlatibor biti postavljen novi radarski sistem velikog dometa.

„Moći ćemo daleko bolje i efikasnije da osmatramo svoje nebo i svoju teritoriju i da radimo ono za šta smo ovde zadejstvovani. Tokom NATO agresije, 126. brigada VOJIN dobila je Orden Narodnog heroja, ovo su heroji i njihovi naslednici, a na nama je da ih opremimo i omogućimo im da nastave da rade ono u čemu su najbolji – da čuvaju naše nebo i čuvaju našu zemlju. Do kraja godine, na radarskom položaju Zlatibor biće ponovo zadejstvovan radar velikog dometa i naša zemlja biće još sigurnija i još stabilnija“, poručio je Vulin.

 

 

Izvor i foto:infoera

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *