UČITAVANJE

Type to search

Društvo Užice

Nastavljena kulturna saradnja sa Egiptom

07.02.2020.
Deli

Republika Srbija i Arapska Republika Egipat gaje dobre međunarodne odnose, pa tako i Grad Užice sve češće posredstvom ambasade Egipta u Beogradu i ambasadora Egipta u Srbiji Amr Alguvejlija ostvaruje različite tipove saradnje sa egipatskim institucijama.

Rezultati te saradnje su koncert svetski poznatog egipatskog kamernog orkestra Al Nour Wal Amal koga čine slepe i slabovide žene muzičari, održan u užičkom Nardonom pozorištu i nastup folklornog ansambla „Reda folklorik group“ iz Egipta u julu 2019. u Užicu.

Krajem prošle godine u Užicu je boravila egipatska delegacija na čelu sa ambasadorom Egipta u Srbiji Amr Alguvejlijem i guvernerom egipatskog grada Asuan Ahmedom Ibrahimom, što je bio važan korak ka zbližavanju naša dva prijateljska naroda i naše dve prijateljske zemlje, ali i ka zbližavanju i bratimljenju naša dva grada Asuana i Užica.

Kao nastavak ove saradnje posredstvom Grada Užica u Egipat će početkom aprila otići KUD Sevojno kako bi učestvovao na Osmom međunarodnom festivalu folklora u gradu Damanhur. Tim povodom članovi ovog ansambla i predstavnici Grada bili su nedavno na prijemu u ambasadi Egipta u Beogradu.

 

Izvor i foto:uzice.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *