UČITAVANJE

Type to search

Kosjerić Politika

U opštini Kosjerić održana javna rasprava povodom formiranja budžeta za 2020 godinu

12.12.2019.
Deli

Građani opštine Kosjeric imali su mogućnost uvida u nacrt budžeta za 2020 godinu na sajtu opštine u proteklih 20 dana. Cilj ove opštine je da građani daju svoje predloge i primedbe na novi nacrt, a nakon toga građani su  imali priliku i da učestvuju u javnoj raspravi. Ipak odziv je bio izuzetno mali.

Sto se tiče novog nacrta , planirano je da projektovani bužet za 2020 godinu iznosi oko 500 miliona dinara.  U ovaj iznos ulaze i sredstva po projektima iz 2019 godine, kao što su sredstva opredeljena od strane Kancelarije za javna ulaganja za rekonsrukciju mosta na reci Skrapež, sredstva od strane Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija za izgradnju etno pijace, kao i sredstva za novoformiranu zadrugu Kosjerka.

Najveći prihod i u budžetu za narednu godinu jeste od poreza na zarade, kao i nenamenski transfer koji je ostao na niovou transfera iz prethodnih godina. Budžetom je predviđeno za oko milion dinara vise nego u 2019  namenjenih finansiranju sportskih aktivnosti.

U skladu sa zakonom planirano je i povećanje ličnih dohodaka zaposlenima u opšinskoj upravi u iznosu od 8%, zaposlenima u Predškolskoj ustanovi sleduje povećanje od 9%, kao i povecanje od 10 % zaposlenima u narodnoj biblioteci.

Za narednu godinu planirano je i povećanje iznosa sredstava za izradu projekata.

 

 

Zapadne vesti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *