UČITAVANJE

Type to search

Društvo Požega

Naredne godine u opštini Požega nove investicije. U planu izgradnja i nove industrijske zone.

12.12.2019.
Deli

Od kako je u opštini Požega promenjena struktura vlasti, dosta se ulagalo u infrastrukturu, iako je reč o kratkom vremenskom periodu, tačnije od jula meseca 2019 godine. Na prvom mestu akcenat je stavljen na rekonstrukciju i izgradnju putne infrastrukture kako u gradskom tako i u seoskom području.

Po rečima predsednika opštine Požega, Đorđa Nikitovića, lokalna samouprava je ostvarila dobru saradnju sa Vladom RS uz čiju je pomoć je finansirana rekonstrukcija gradske ulice Pavla Štula i  dva bitna seoska pravca. Odrađena je i rekonstrukcija starog izvorišta gde vrednost radova iznosi 20 miliona dinara. Takođe je započeta i rekonstrukcija zgrade bioskopa, a završetak se očekuje u februaru naredne godine. Vrednost ove investicije je 30 miliona dinara.

U toku je i pripremanje projekata za narednu godinu, prema kojima je planirana kompletna rekonstrukcija zgrada gimnazije i Tehničke škole, čime će se po Nikitovićevim rečima steći uslovi da se nastava u obe škole sprovodi u jednoj smeni. Osim toga radi se i na izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju gradske toplane na biomasu na koju će biti pvezane sve javne ustanove u opštini.

Izgradnjom autoputa od Preljine do Pozege otvoriće se brojne mogućnosti, Nikitovic napominje da je lokalna samouprava usredsređena na izgradnju industrijske zone ne bi li spremno dočekali dolazak novih investitora.

 

 

 

Zapadne vesti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *