UČITAVANJE

Type to search

Politika Užice

U Užicu projektovani budžet za 2020 godinu 3,22 milijarde

09.12.2019.
Deli

Članovi Gradskog veća utvrdili su predlog užičkog budžeta za narednu godinu. Prema predlogu, on će u 2020. godini iznositi 3,22 milijarde dinara gde se najviše prihoda očekuje od poreza na dohodak, imovinu, od transfera drugih nivoa vlasti i od prodaje gradskog zemljišta.

Na rashodovnoj strani, uvećana su sredstva za ulaganja u gradsku infrastrukturu, uređenje i rekonstrukciju puteva i objekata, u socijalnu zaštitu, sport i mesne zajednice. Istovremeno, utvrđen je i predlog odluke kojom je definisana raspodela prihoda između grada i gradske opštine Sevojno. Prihvaćen je predlog godišnjeg kadrovskog plana gradskih uprava, Gradskog pravobranilaštva, Službe budžetske inspekcije i Službe interne revizije, kao i Program poslovanja Dečijeg odmarališta „Zlatibor“.

Utvrđen je i tekst odluka kojim se usvaja projekat i sprovodi postupak izbora strateškog partnera u skladu sa projektom javno-privatnog partnerstva u oblasti lokalnog prevoza putnika na teritoriji grada i pružanja staničnih usluga na Autobuskoj stanici. Odlučeno je da tri domaćinstva koja su imale štete od požara dobiju jednokratnu novčanu pomoć i usvojeni su godišnji izveštaji o radu svih pet gradskih uprava.

 

 

Zapadne vesti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *