UČITAVANJE

Type to search

Kultura Užice

Etno samit „TradicijaNova“ u Užicu od 22. do 27. oktobra – Po prvi put van Beograda

17.10.2019.
Deli

U Užicu će se od 22. do 27. oktobra održati Treći Etno samit „TradicijaNova“. Organizator manifestacije je Ansambl narodnih igara i pesama Srbije „Kolo“ uz podršku užičkog Narodnog pozorišta, a pokrovitelji Ministarstvo kulture i informisanja i grad Užice. Planirano je da se u šest dana trajanja održe festivalska izvođenja, naučno-teorijski skup i kreativne radionice za umetnike. Pored ansambla „Kolo“, na Etno samitu će nastupiti i Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske „Lado“, Mađarski državni folklorni ansambl „Mane“, a učestvovaće i KUD „Sevojno“ i Udruženje građana „Ere“.

Direktor Ansambla „Kolo“, Vladimir Dekić je naglasio da će, pored festivalskog dela i nastupa, održati i konferencija, naučni skup na kome će domaći istrani učesnici govoriti o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti umetnosti narodne igre, pesme i muzike

Važan deo ovog Etno samita je i kreativna radionica na kojoj će umetnici ansambala Kolo i Lado, zajedno sa glumcima užičkog Pozorišta i dramskim umetnicima iz Beograda, izvesti dramsko -plesno delo koje će videti publika Festivala.

 

 

Zapadne vesti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *