UČITAVANJE

Type to search

Društvo Nova Varoš Priboj Prijepolje

Država pomaže izgradnju transfer stanice u Novoj Varoši na kojoj će se selektovati otpad iz okolnih opština

17.10.2019.
Deli
Izgradnja transfer stanice, na kojoj će se selektovati otpad iz Prijepolja, Priboja, Nove Varoši i Sjenice a potom odvoziti dalje na deponiju Duboko kod Užica, bila je tema sastanka održanog u utorak, 15. oktobra, u Novoj Varoši, na kojem je prihvaćen predlog Ministarstva za zaštitu životne sredine da četiri pomenute lokalne samouprave, svojim budžetom za narednu godinu izdvoje deo sredstava za njenu izgradnju, dok će ostatak novca obezbediti država.
Transfer stanica je prelazno rešenje u kojem bi se smeće iz ovih opština kompresovalo radi smanjenja zapremine, a zatim odvozilo u sanitarnu deponiju Duboko kod Užica. Upravo ovaj problem bio je tema sastanka u Novoj Varoši, na kojem su prisustvovali Predrag Simić, ispred Ministarstva za zaštitu zivotne sredine, predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević i predstavnici lokalnih samouprava iz Priboja, Prijepolja i Sjenice.
– Nakon Novog Sada, ovaj region predstavlja prioritet Vlade Srbije u rešavanju višegodisnjeg problema odlaganja otpada – istakao je na sastanku Predrag Simić iz Ministarstva za zaštitu životne sredine.
Početkom godine opštini Nova Varoš odobrena su sredstva u iznosu od oko 30 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju transfer stanice.
Izvor i foto: eKapija

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *