UČITAVANJE

Type to search

Bajina Bašta Društvo Turizam Užice

Užice i Bajina Bašta zajedničkim snagama rade na razvoju turizma na Tari

01.10.2019.
Deli

Udruženim sredstvima Grada Užica i opštine Bajina Bašta  radi se na pripremi za asfaltiranje oko 400 metara puta, na Tari, koji je na samoj granici izmedju opštine i Grada. Ovaj putni pravac koji se prostire od centralnog dela Tare ka putu za aerodrom na Ponikvama , urađen je na zahtev vlasnika vikendica u ovom delu planine.  Ova zajednička investicija koštaće oko 3 miliona dinara.

I to je prvi korak kada je u pitanju razvoj infrastrukture na planini Tara, jer po mišljenju gradonačelnika Užica Tihomira Petkovića i predsednika opštine Bajina Bašta, Radomira Filipovića, bez dobre infrastrukture nema ni razvoja turizma.

Petković i Filipović su juče obišli i druge lokacije na ovoj planini koje bi u budućnosti mogle biti dostupne investitorima u cilju razvoja turizma na ovoj planinskoj lepotici.

“Tara je jedan od najvećih bisera turizma u Srbiji, a posebno najveći turistički potencijal za Grad Užice i Opštinu Bajina Bašta. Naše dve lokalne samouprave imaju ozbiljnu nameru da zajedničkim naporima razvijaju turizam na ovoj planini. Bajina Bašta je znatno više učinila u tom pravcu u proteklim decenijama, ali i mi Užičani smo rešili da se ozbiljno posvetimo turizmu ovde na Tari. Imamo puno zanimljivih destinacija, jedna od njih je i lokacija u samom centru Tare koja je nuđena u više navrata potencijalnim investitorima“, naveo je tom prilikom gradonačelnik Petković.

Predsednik Opštine Bajina Bašta je istakao da je prioritet dve lokalne samouprave da se prostor na Kaluđerskim Barama koji je u vlasništvu Republike, privede nameni turizma. Uređenjem prostora u srcu Tare koji pripada teritoriji Bajine Bašte, a vlasništvo je Vojne ustanove Tara, po rečima Filipovića, treba da postane trg koji će biti simbol Tare po kome će ova planina biti prepoznatljiva.

 

Zapadne vesti

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *