UČITAVANJE

Type to search

Društvo Užice

Užice dobilo Gradski centar za pružanje usluga socijalne zaštite

03.09.2019.
Deli

Užice je dobilo Gradski centar za pruzanje usluga socijalne zaštite, što je po mišljenju člana veća za socijalnu politiku Vidoja Drndarevića bilo najbolje rešenje, jer je reorganizacijom Ministarstva prosvete i Ministarstva za socijalnu politiku postojala  mogućnost ukudanja usluga lični pratilac za dete ometeno u razvoju i dnevni boravak za decu ometenu u razvoju. Na ovaj način Grad je nastavio da pruza ove vrste usluga.

Član gradskog veća za socijalnu politiku Grada Užica, Vidoje Drndarević, rekao je da je Gradski centar za usluge socijalne zaštite preuzeo  sve obaveze pružanja usluga koje su do sada vršila ostala udruženja.

Do sada je Grad finansirao troškove za četvoro zaposlenih u Centru za socijalni rad, sada su ti radnici prešli da rade u novoj ustanovi, ali će i  dalje  imati obavezu da obavljaju dosadašnje poslove za Grad.

Glavni cilj Gradske uprave, u ovom slučaju, je bio da niko od zaposlenih ne ostane bez posla, a Ministarsvo je Gradu ponudilo deo prostora u domu Petar Radovanović gde ce biti smeštena nova ustanova. Inace, dom Petar Radovanović ima dugu tradiciju, a osnovna namena ove ustanove je bila smeštaj dece bez roditeljskog staranja. Vremenom se broj dece smanjivao i kada je došlo do reorganizacije  u domu Petar Radovanović, bilo je smešteno svega desetoro dece, a 22 zaposlenih je finansiralo Ministarstvo, za ove potrebe. Jedan deo dece je smešten u hraniteljske porodice i u domove u Krusevcu i Negotinu.

 

 

Zapadne vesti

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *