UČITAVANJE

Type to search

Društvo Nova Varoš Poljoprivreda

Radosav Vasiljević: Podsticaji u poljoprivredi, put ka opstanku mladih na selu

03.09.2019.
Deli

Na osnovu konkursa za dodelu podsticajnih sredstava namenjenih poljoprivredi koji je raspisala opština, u sredu 4. septembra biće potpisani ugovori sa nosiocima poljoprivrednih gazdinstava koji su zahteve predali do 23. jula ove godine, kazao je za Glas zapadne Srbije predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Prema njegovim rečima, planirani budžet za poljoprivredu za ovu godinu iznosi 9, 9 miliona dinara, i to za nabavku nove opreme i priplodnih grla, kao i za nabavku kazana.

“Poljoprivredna gazdinstva su mogla da konkurišu za samo jednu investiciju, a maksimalan povraćaj je 80 hiljada dinara po gazdinstvu. Ukupno je primljeno 186 zahteva, od čega je osmoro kandidata odustalo. Za nabavku junica primljeno je 59 zahteva, 19 za nabavku ovaca, jedan zahtev za nabavku koza dok je za nabavku nove opreme stiglo 107 zahteva”, rekao je Vasiljević.

On je istakao da su subvencije države značajno promenile nabolje čitav novovaroški kraj i da su se pokazale izuzetno dobrim. Zbog toga je i lokalna samouprava odlučila da dodatno pomogne svojim poljoprivrednim proizvođačima i dodao da je to jedini način da mladi ostanu na svojim porodičnim imanjima.

 

Izvor:PP media

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *