UČITAVANJE

Type to search

Društvo Prijepolje

Da li će bolnica u Prijepolju morati da sruši tek izgrađeni lift?

25.07.2019.
Deli

U rešenju prijepoljske Građevinske inspekcije, dostavljene Zdravstvenom centru Užice, u okviru kojeg se nalazi i bolnica u Prijepolju, naloženo je obustavljanje radova na izgradnji bolničkog lifta i uklanjanje liftnog okna. To praktično znači da jedan od dva izgrađena lifta u prijepoljskoj bolnici mora biti srušen, uz obrazloženje da je rađen bez građevinske dozvole.

Direktor prijepoljske bolnice dr Zoran Drobnjak, kaže da dobijanje građevinske dozvole nije jednostavno, jer i prostorije u kojima se nalazi interno odeljenje, za koje je lift i bio građen, nemaju građevinsku dozvolu, to jest – nisu ni upisane u katastarske knjige.

Dr Drobnjak je najavio ulaganje žalbe na ovo rešenje, s obzirom da je izgradnja lifta opšti, neophodan interes, a ne komercijala.

Naime, prijepoljska bolnica ima višedecenijski problem, da su od njene izgradnje pacijenti iz prizemlja na internističko i hirurško odeljenje, koji se nalaze na prvom spratu, morali da budu nošeni ručno, što je i dodatno maltretiranje za pacijente, ali i nebezbedno.

Inače, gradnja liftova počela je sredinom aprila ove godine, nakon što je novac za realizaciju ove investicije, 80.000 evra, obezbedio bračni par iz Prijepolja koji živi i radi u Kanadi.

 

Foto: TV5 screenshot

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *