UČITAVANJE

Type to search

Društvo Ekonomija Užice

Užice u takmičenju za „Šampiona bezgotovinskog plaćanja“

24.07.2019.
Deli

Korišćenjem POS terminala za bezgotovinsko plaćanje taksi i poreza na imovinu u prostoru Gradske kuće, a uskoro i preko aplikacije na mobilnom telefonu, građani i privreda Užica učestvuju u takmičenju za šampiona bezgotovinskog plaćanja, gde je glavna nagrada izgradnja dečjeg igrališta vrednog 20.000 evra. Takmičenje u kome je pravo učešća izborilo 60 gradova i opština organizuje Kancelarija za IT i eUpravu u saradnji sa NALED-om i uz podršku kompanija „Mastercard“ i „Visa“.

Lokalne samouprave koje budu najuspešnije u motivisanju građana i privrede da takse, naknade i poreze plaćaju karticama zaslužiće vredne nagrade među kojima su dečije igralište i izrada internet prezentacije.

U takmičenju učestvuje 60 gradova i opština sa teritorije Republike Srbije koji su pokazali spremnost da modernizuju svoje šalter sale i uvedu uslugu bezgotovinskog plaćanja za građane i privredu. Pobednici će biti izabrani prema broju ostvarenih plaćanja karticom na šalteru lokalne samouprave u odnosu na broj stanovnika, do 31. decembra.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *