UČITAVANJE

Type to search

Društvo Ekonomija Užice

Predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje i Grada Užica svečano dodelili ugovore za 110 lica

08.07.2019.
Deli

Prioritet za zapošljavanje imaju teže zaposliva lica kao što su mladi od 30 godina, koji čine oko 20 procenata nezaposlenih, stariji od 50 godina, viškovi u firmama i osobe sa invaliditetom.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković kaže da je u prethodne četiri godine zaposleno 532 Užičana, ali da građani ipak očekuju dugoročnija radna mesta. Za programe mere aktivne politike zapošljavanja Grad je ove godine izdvojio 11 miliona dinara.

„Nadamo se da ćemo za godinu dana kada se otvori industrijska zona imati nove investitore koji će omogućiti nova radna mesta“, dodaje Petković.

Na području grada Užica evidentirano je 3.589 nezaposlenih lica, što predstavlja smanjenje za 5,1% u odnosu na prošlu godinu, a od toga 55% čine žene.

„Želimo da približimo i afirmišemo programe zapošljavanja lokalnim sredinama jer oni najbolje mogu da prepoznaju koje su to ciljne grupe kojima treba pomoći“, rekao je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović. On dodaje da je važno da Grad izdvoji značajna sredstva za finansiranje lokalnog akcionog plana.

Nacionalna služba za zapošljavanje je do sada izdvojila 67 miliona dinara za Filijalu Užice, a to je omogućilo da se preko 350 ljudi uključi u programe zapošljavanja.

 

 

Izvor, Infoera/foto,Infoera

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *