UČITAVANJE

Type to search

Politika Užice

Užički odbornici usvojili Statut novoosnovanog Gradskog centra za usluge socijalne zaštite

25.06.2019.
Deli

Užička Skupština, na današnjem zasedanju, usvojila je odluku da se pristupi izmeni Plana generalne regulacije „Krčagovo“ u delu lokaliteta Radne zone Krčagovo, godišnji Program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta koje će se davati u zakup i dala saglasnosti na Statut Gradskog centra za usluge socijalne zaštite i na izmene Programa poslovanja javno komunalnog preduzeća „Gradska toplana Užice“. Izglasana je i odluka koja reguliše ozakonjenje objekata izgrađenih na površinama javne namene i na površinama planiranim za javnu namenu.

Izvršene su izmene i dopune odluka o gradskom vodovodu, o maksimalnom broju zaposlenih za svaki organizacioni oblik u sistemu grada i o mreži javnih predškolskih ustanova na teritoriji Užica.

Izmene gradske odluke o vodovodu odnose se na to da će svi budući stambeni i poslovni objekti, koji imaju više zasebnih jedinica, posedovati svoje vodomere. Tako će nove stambene zgrade imati, pored jednog centralnog i vodomere za svaki stan posebno što će direktno dovesti do znatnih ušteda u potrošnji vode, kao i kod realnijeg obračuna troškova.

Na ovoj sednici prihvaćeni su novi sastavi Izborne komisije grada Užica, Skupštine AD „Užice gas“, Nadzornog odbora JKP „Duboko“ i školskih odbora Muzičke škole, Ekonomske i osnovnih škola „Đura Jakšić“ Ravni i „Bogosav Janković“ Kremna.

 

 

 

Zapadne vesti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *