UČITAVANJE

Type to search

Društvo Nova Varoš

Petnaestak srednjoškolaca iz Nove Varoši zadržano u bolnici zbog trovanja brzom hranom

21.06.2019.
Deli

Petnaestak srednjoškolaca iz Nove Varoši, učenika prvog i drugog razreda, zadržano je na bolničkom lečenju u Prijepolju i Užicu zbog simptoma trovanja brzom hranom.

Svi oni su jeli pileći file sa majonezom kupljen u jednom improvizovanom objektu brze hrane, koji se nalazi u neposrednoj blizini škole. Na nadležnima je da utvrde stvarne uzroke, u međuvremenu vlasnik objekta zatvorio je radnju u kojoj su đaci kupili hranu.

Prema rečima lekara, sva zbrinuta deca imaju povišenu temperaturu, žale se na bolove u potiljčnom delu, kostima i mišićima i imaju stomačne tegobe. Njih desetak zbrinuto je u užičkoj bolnici, dok se nekoliko srednjoškolaca nalazi na lečenju u Prijepolju.

– Samo tokom popodneva za kratko vreme je radi daljih ispitivanja na Infektivnom odeljenju zadržano desetak dečaka i devojčica. Iz Doma zdravlja u Novoj Varoši su nas uputili u Užice jer, kako tvrde, u prijepoljskoj bolnici više nema slobodnih kreveta. Sreća da su osnovci na raspustu jer i oni kupuju užinu u istom objektu – kažu zabrinuti roditelji.

 

Izvor: Blic

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *