UČITAVANJE

Type to search

Kultura Užice

Nagrade za Narodno pozorište Užice na 60. festivalu „Joakim Vujić“

20.05.2024.
Deli

Na 60. Festivalu profesionalnih pozorišta “Joakim Vujić”, Narodno pozorište Užice dobilo je nagradu za najbolju dramsku predstavu u celini “Putujuće pozorište Šopalović”, a nagrada za najbolju režiju dodeljena je Milanu Neškoviću.

Nagrada za najbolju scenografiju dodeljena je Mariji Kalabić za scenografiju u predstavi „Putujuće pozorište Šopalović“, Narodnog pozorišta Užice, a nagrada za najbolju kostimografiju dodeljena je Biljani Grgur za kostimografiju u istoj predstavi.

Četiri ravnopravne glumačke nagrade dodeljene su Dejanu Maksimoviću za ulogu Filipa Trnavca u predstavi „Putujuće pozorište Šopalović“, Narodnog pozorišta Užice, Milošu Laziću za ulogu Alena u predstavi “Bog masakra”, Kraljevačkog pozorišta, Andrijani Simović za ulogu Sofije Subotić u predstavi “Putujuće pozorište Šopalović”, Narodnog pozorišta Užice i Igoru Borojeviću za ulogu Drobca u predstavi „Putujuće pozorište Šopalović“, Narodnog pozorišta Užice.

Najbolja mlada glumica je Ena Muratović za ulogu Ajle u predstavi “Ljudi bez grobova” regionalnog pozorišta Novi Pazar, a specijalna nagrada za kolektivnu glumačku igru pripada ansamblu predstave “Režim ljubavi” Kruševačkog pozorišta.

Nagrada žirija okruglog stola kritike pripala je predstavi “Bog masakra” Kraljevačkog pozorišta u režiji Igora Pavlovića koja predstavlja, kako je saopšteno, zaokurženo umetničko ostvarenje koje pokušava da odgovori na pitanje kako je došlo do masakra u “Ribnikaru” i dominacije nasilja u savremenom društvu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *