UČITAVANJE

Type to search

Užice

Završni radovi na pristupnoj saobraćajnici Hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Krčagovu

30.04.2024.
Deli

Do kraja ove sedmice biće završeni svi radovi na novoj pristupnoj saobraćajnici do Hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Krčagovu. Užički ” Putevi” trenutno izvode završne asfalterske radove, a nakon izgradnje kišne kanalizacije, gasovoda i radova na parkingu i trotoarima , koje je finansirao grad.

Prema rečima Miloša Milivojevića direktora JP “Užice razvoj”, izvedeni radovi vredni su oko 30 miliona dinara od čega je oko 8 miliona dinara donacija užičkih “Puteva”.

“Radujemo se i kao vernici i kao predstavnici grada, što smo svi zajedno uspeli da posle vek i po podignemo ovaj hram i uradimo zaista veliki deo posla. Podsetiću vas da je grad obezbedio plac, a zatim smo 2017. godine položili kamen temeljac i otpočeli gradnju. U prethodne tri godine, urađeni su projekti, a zatim i infrastrukturni priključci, izgrađen je pomoćni objekat i evo danas asfaltira se i prilazna saobraćajnica. Naravno sve što je urađeno, urađeno je uz ogromnu podršku Građevinskog odbora na čijem čelu je ministar Nikola Selaković ali i podršku brojnih privrednika i samih parohijana. Nastavljamo dalje sa željom da u potpunosti završimo hram, kojim se danas ponose svi građani i Krčagova i našeg grada”.

Protojerej stavrofor, Ivan Despić, starešina Hrama Pokrova Presvete Bogorodice podsetio je da se zahvaljujući ogromnoj podršci grada, privrednika i parohijana već tri godine ovde vrše bogosluženja.

“Velika zahvalnost i blagodarnost presvetoj Bogorodici koja ih je nadahnula da pomognu i da se ugrade u nju. Ovi radovi veoma su važni, jer to pokazuje naš odnos prema svetinji. Radujemo se danas predstojećem Vaskrsu ali se radujemo i pristupnom putu za naš hram. Došao nam je asfalt, ljudi će bez problema moći da lepo priđu da se parkiraju i da budu zadovoljni. Moram da istaknem izuzetno dobru saradnju sa gradom, “Putevima”, privrednicima kao i svim parohijanima. Svim našim ljudima želim srećne praznike”.

Tokom pripreme saobraćajnice urađeni su radovi neophodni za rasvetu, završen je projekat i u toku godine i taj posao biće završen.

 

IZVOR: UZICE.RS

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *