UČITAVANJE

Type to search

Čajetina

Opština Čajetina dobija minibus za potrebe seoskog stanovništva

11.11.2023.
Deli

Komisija Ministarstva za brigu o selu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva dodelila je još 26 vozila za lokalne samouprave u Srbiji, među kojima je sredstva dobila i opština Čajetina, koja će minibus koristiti za prevoz đaka na relaciji Ljubiš-Rožanstvo-Sirogojno. Ugovor sa ministarstvom je u ime Opštine Čajetina, u Palati Srbija u Beogradu, potpisala pomoćnik predsednika Opštine Marija Jeremić, a ovaj projekat je sproveden preko Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Čajetina.
Za nabavku minibuseva je ove godine opredeljeno 182 miliona dinara, a na konkurs je stiglo ukupno 35 prijava. Od 26 lokalnih samouprava, devet je pograničnih, a tri minibusa su otišla na Kosovo i Metohiju – u Zubin Potok, Gnjilane i Kosovsku Kamenicu.

Ministarstvo za brigu o selu je za tri godine sprovođenja ovog programa besplatnim prevozom za žitelje sela sa svojih teritorija snabdelo 61 lokalnu samoupravu, a planirano je da na ovaj način bude rešen problem prevoza za više od 400.000 stanovnika u oko 1.200 sela. Minibusevi kupljeni ovim sredstvima, kako je predviđeno konkursnim uslovima, služiće za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo ili iz sela u gradsko, odnosno opštinsko sedište, i na taj način se stanovnicima sela omogućava obavljanje privrednih aktivnosti, dostupnost adekvatne zdravstvene zaštite, odlazak u školu najmlađima, sportske i kulturne aktivnosti.

( Foto: Ministarstvo za brigu o selu)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *