UČITAVANJE

Type to search

Požega

Počeo sa radom vrtić u Duškovcima

07.11.2023.
Deli

Dečji vrtić od 1. novembra radi i u Duškovcima. Ovo je sedmo požeško selo gde svoje izvojeno odeljenje ima Predškolska ustanova “Olga Jovičić- Rita”. Ideja da se vrtići otvaraju u selima rodila se 2016. godine. Prve vrtiće dobili su Prilipac i Zdravčići, a onda su na insistiranje roditelja vaspitači stigli i u Gorobilje. Kasnije su otvarana odeljenja u Tometinom Polju, Srednjoj Dobrinji, Godoviku i sada Duškovcima. Otvaranje vrtića znači i opstanak škola u selima, a trenutno je u deset grupa na terenu više od 150 dece.

“Škola u Gorobilju je bila pred zatvaranjem, jer je bio veliki odliv dece. Mi danas u Gorobilju imamo preko pedesetoro dece u dve i po vaspitne grupe i smatram da je to zaista jedna izuzetan iskorak. U februaru ove godine smo otvorili Godovik. I tu je porast broja dece. Imamo šesnaestoro dece u ovom trenutku, a znamo da je i škola dugo godina bila zatvorena”, kaže direktorica predškolske ustanove u Požegi Snežana Šljivić.

Ako bude interesovanja roditelja i podrške lokalne samouprave, koja do sada nije izostala, mreža seoskih vrtića će se širiti. Trenutno se radi na obezbeđivanju dodatnih sredstava za unapređenje uslova za rad i boravak dece.

 

izvor i  foto: radiopozega

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *