UČITAVANJE

Type to search

Društvo

U Srbiji aktiviran sistem „Pronađi me“

25.10.2023.
Deli

Sistem za hitno obaveštavanje javnosti od danas je aktivan i u Srbiji. U slučaju aktiviranja sistema o nestanku maloletnog lica bićete obavešteni SMS porukom, prekidom televizijskih i radio emisija, kajronima na auto-putu, aerodromskim, autobuskim i železničkim stanicama. Ovaj sistem će doprineti da se brže reše slučajevi nestanka dece, u kojima je svaki minut dragocen.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas, na prezentaciji i puštanju u rad sistema „Pronađi me“ za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletne osobe, da spašavanje života dece mora da bude naš najvažniji zadatak u narednom periodu.

„I sebi i svima drugima iz državnih institucija i organa hoću da kažem-da tačno je, napravili smo stotine kilometara puteva i na hiljade mostova. Čak nismo uspeli ni da ih prebrojimo sve, ali hiljade mostova. A od svakog od tih mostova, koji su strašno važni i od svakog od tih hiljada kilometara puteva je važniji život jednog deteta i o tome moramo da razmišljamo mnogo više. I čini mi se da to mora da bude naš najvažniji zadatak u narednom periodu“, rekao je Vučić u Palati Srbija.

izvor: tanjug i rts

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *